LOLA zorgt voor professioneel, betrouwbaar en sociaal leegstandbeheer. Wij zetten ons in om de lege panden om te buigen tot een tijdelijke plek met meerwaarde voor alle betrokkenen. Waar wij enerzijds garant staan voor degelijke zorg voor de panden, zetten wij ons anderzijds in de ruimtes optimaal te benutten.
LOLA legt effectief verbindingen tussen leegstandsbeheer, maatschappelijk initiatief, gebiedsontwikkeling, de buurt, kunst en ondernemerschap. We zijn verankerd in de buurten en anticiperen op ideeën en initiatieven van bewoners, gebruikers en de kwartiermakers. Door deze werkwijze kunnen we als kleine stichting op meerdere schaalniveau’s meerwaarde leveren.
We creëren meerwaarde voor de eigenaar, de gebruiker, de buurt en de stad
Elke locatie heeft zijn eigen kwartiermaker(s), soms ook wel community manager genoemd. Zij zijn als zzp’er werkzaam in opdracht van LOLA. De kwartiermakers komen uit de directe omgeving van het pand en hebben een sterk lokaal netwerk. Ze hebben de regie over de locatie, bepalen het concept, de invulling, communicatie en programmering. Daarnaast verzorgen ze met het team dat ze zelf samenstellen het beheer van de locatie en zijn ze verantwoordelijk voor de financiële huishouding in hun eigen project.
Bruikleners worden gestimuleerd om bij te dragen aan de gemeenschap en omgeving. Daarnaast is ruimte in het pand beschikbaar voor diverse en laagdrempelige buurtinitiatieven. We leveren een belangrijke bijdrage aan het culturele klimaat middels exposities, optredens en lezingen.
-
We werken actief samen met eigenaren, lokale organisaties en gemeenschappen en verschillende afdelingen van de gemeente om het beste te halen uit de projecten. LOLA is specialist in het vertalen en bundelen van de individuele belangen tot een breed gedragen concept.
-
Actief en verantwoordelijk
Op elke locatie is een kwartiermaker of community manager actief die het sociaal beheer verzorgt en actief op zoek gaat naar verbindingen tussen de gebruikers onderling, maar vooral met de directe omgeving.
-
LOLA is niet alleen sociaal beheer, ook technisch wordt en goed gezorgd voor de panden. We hebben jaren ervaring met verouderde verwarmingssystemen, internetkabels en stroomaansluitingen.
-
Hoewel de panden meestal verouderd zijn, doen de kwartiermakers hun uiterste best om het pand te verduurzamen. Zuinige lampen, actief beheer en afstellen van verwarmingsketels is een standaard-procedure.
-
Het optimale gebruik draagt bij aan het toezicht op de locatie. Lola-projecten zijn levendige plekken met veel sociale controle. Op onbewaakte momenten blijft de deur gesloten
-
Geen garantie bij de meeste leegstandsbeheerders, maar LOLA draagt zorg dat alle vergunningen op orde zijn. LOLA gaat in een vroeg stadium in gesprek met de eigenaar en gemeente over de activiteiten en mogelijkheden van het pand.
-
We zoeken naar de juiste mix van functies en gebruikers in het pand. Dus niet tien fotografen of alleen maatschappelijke organisaties, maar altijd een combinatie van verschillende gebruikers die elkaar ook onderling kunnen versterken of inspireren.
-
We hanteren een basisconcept en visie bij aanvang, maar zijn ons ervan bewust dat een succesvol project pas ontstaat in de praktijk, in de interactie tussen de gebruikers onderling, met de omgeving en de opdrachtgever. We bieden daarom flexibiliteit om bij te sturen in het proces.
Interesse in een samenwerking met LOLA? Is er een pand dat beheert moet worden of zou je graag willen sparren over inclusieve manieren van gebiedsontwikkeling? Neem contact op door een mailtje te sturen naar info@leegstandoplossers.nl