Lola zorgt voor waardevolle plekken

LOLA zorgt voor professioneel, betrouwbaar en sociaal leegstandbeheer. Wij zetten ons in om de lege panden om te buigen tot een tijdelijke plek met meerwaarde voor alle betrokkenen. Waar wij enerzijds garant staan voor degelijke zorg voor de panden, zetten wij ons anderzijds in de ruimtes optimaal te benutten.

LOLA legt effectief verbindingen tussen leegstandsbeheer, maatschappelijk initiatief, gebiedsontwikkeling, de buurt, kunst en ondernemerschap. We zijn verankerd in de buurten en anticiperen op ideeën en initiatieven van bewoners, gebruikers en de kwartiermakers. Door deze werkwijze kunnen we als kleine stichting op meerdere schaalniveau’s meerwaarde leveren.

We creëren meerwaarde voor de eigenaar, de gebruiker, de buurt en de stad

Elke locatie heeft zijn eigen kwartiermaker(s), soms ook wel community manager genoemd. Zij zijn als zzp’er werkzaam in opdracht van LOLA. De kwartiermakers komen uit de directe omgeving van het pand en hebben een sterk lokaal netwerk. Ze hebben de regie over de locatie, bepalen het concept, de invulling, communicatie en programmering. Daarnaast verzorgen ze met het team dat ze zelf samenstellen het beheer van de locatie en zijn ze verantwoordelijk voor de financiële huishouding in hun eigen project.

Bruikleners worden gestimuleerd om bij te dragen aan de gemeenschap en omgeving. Daarnaast is ruimte in het pand beschikbaar voor diverse en laagdrempelige buurtinitiatieven. We leveren een belangrijke bijdrage aan het culturele klimaat middels exposities, optredens en lezingen.

0:00
0:00

Interesse in een samenwerking met LOLA? Is er een pand dat beheert moet worden of zou je graag willen sparren over inclusieve manieren van gebiedsontwikkeling? Neem contact op door een mailtje te sturen naar info@leegstandoplossers.nl

We werken voor en samen met