LOU, het Utrechtse broertje van LOLA opent nieuwe locatie.

LAB Lou opent haar deuren in De Bilt/Zeist!

29.01

Op 1 november 2023 ontvingen de initiatiefnemers de sleutels van een zinderend initiatief: Lab Lou. Dit pand is gelegen aan Weteringlaan 1 in De Bilt, en feitelijk ook binnen de bebouwde kom van Zeist. Dit unieke project is opgestart door StadsLAB Zeist en Stichting LOU – Leegstand Oplossers Utrecht.

De financiering voor de verbouwing van het oude tuincentrum is succesvol afgerond dankzij steun van de gemeente Zeist, gemeente De Bilt, de RSD, en de Stadsregio Utrecht. Daarnaast is er via een crowdfundingcampagne fondsen, materialen en een uitgebreid nieuw netwerk verworven binnen de regio.

Lab Lou biedt creatieve en sociale ondernemers de mogelijkheid om werkplekken te huren, flexibel te werken en samen te werken. Ze streven ernaar om mensen die ondersteuning nodig hebben weer in hun kracht te zetten, bijvoorbeeld door het creëren van werkervaringsplekken.

In Lab Lou staat ontmoeten centraal! Daarom organiseren ze diverse activiteiten voor de buurt en inwoners van de regio Zeist/De Bilt. Denk aan workshops, exposities, filmavonden, koffieochtenden, voorstellingen voor jong en oud, en nog veel meer. Dit alles vindt plaats in een prettige, creatieve en professionele sfeer, mét uitstekende koffie en heerlijk eten.

Kom zelf de sfeer proeven, ze kijken ernaar uit om je snel te verwelkomen in Lab Lou.