Word jij onze nieuwe stagiaire?

Stichting LOLA zoekt een stagiaire! Wil jij je inzetten voor maatschappelijke en creatieve ruimte in de stad? Wil je meer weten over de ontwikkeling van buurten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

12.01

Meer weten over ruimte in de stad?

Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) verzorgt creatief en maatschappelijk leegstandsbeheer. In tijdelijke broedplaatsen op uiteenlopende locaties in Amsterdam en omstreken bieden we betaalbare ruimte aan kunstenaars, creatieven, start-ups, maatschappelijke ondernemers en buurtinitiatief.

 LOLA heeft een unieke organisatievorm waarbij de locaties vrijwel autonoom opereren met elk een eigen projectteam bestaande uit een kwartiermaker, beheerder(s), programmeur, communicatiemedewerker etc. Zij zijn meestal afkomstig uit de directe omgeving. Door de inbedding en actieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap heeft LOLA een belangrijke rol in gebiedsontwikkeling.

De projecten worden ondersteund door een kleine kernorganisatie die tevens verantwoordelijk is voor de werving van nieuwe locaties, kennisontwikkeling en –deling. We zoeken een stagiaire om dit team te versterken. Je leert hoe een stad zich op duizend manieren ontwikkelt en hoe je dit kan ondersteunen. Het verrichten van een scriptieonderzoek in relatie tot de thema’s waarin LOLA actief is, behoort tot de mogelijkheden. LOLA is permanent in beweging, er is geen vast kantoor, soms is er focus op één project, het volgende moment spelen er zaken op vijf locaties tegelijk. Daardoor is het takenpakket divers en ben je zowel inhoudelijk als praktisch bezig.

 Taken

– Research naar acquisitiemogelijkheden voor nieuwe panden
– Ondersteunen bij buurtonderzoek (kwalitatief en kwantitatief) bij nieuwe projecten
– Onderzoek doen naar de impact van LOLA
– Ondersteunen van kwartiermakers in lopende projecten

 Profiel

– Masterstudent met een focus op stad-/gebiedsontwikkeling of beleid t.b.v. gebiedsontwikkeling
– Een liefde voor sociale, inclusieve stadsontwikkeling
– Flexibel en kan snel schakelen
– Kan goed zelfstandig werken
– Enige kennis van wordpress, instagram en facebook

 Periode: een half jaar vanaf begin 2022
Vergoeding: in overleg

 Benieuwd? Mail dan voor 28 februari je motiviatie en c.v. naar info@leegstandoplossers.nl