Buitenpost

Deze peuterspeelzaal werd al jaren niet gebruikt. Buren namen het initiatief om samen met LOLA aan de slag te gaan. Ateliers, werkplaats, moestuin en restaurant streken neer om de plek open te stellen voor de buurt.
Locatie gesloten

Organisatie

Arjan van Ruyven

Eva en Valentijn

Martine van der Horn

Het is een gezellige boel bij Buitenpost!

lolaBuitenpost is een voormalige crèche in de G-Buurt van de Bijlmer. Deze peuterspeelzaal werd al jaren niet gebruikt. Buren namen het initiatief om samen met LOLA aan de slag te gaan. Ateliers, werkplaats, radiostation, buurtkamer, zzp-studio, moestuin en restaurant streken neer om de plek open te stellen voor de buurt. Al na een jaar is Lola Buitenpost een kleurrijke hotspot naast de kenmerkende Bijlmerflats geworden. Tot de sloop over een aantal jaar kan de buurt het gebouw gebruiken om elkaar te ontmoeten en samen te werken. Lola Buitenpost is een fijne plek tussen de hoge flats. Tot de sloop over een aantal jaar kunnen bewoners het gebouw gebruiken om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Naast Radio Mart, Kerngroep G-buurt en ZZP-ers uit de Bijlmer is er zelfs een echt restaurant: restaurant Elixer!  Gezamenlijk organiseren we verschillende activiteiten in de centrale ruimte. Die kan je trouwens ook zelf huren voor een buurtactiviteit of feestje.

Dagverhuur

In de centrale ruimte van LolaBuitenpost kun je van alles organiseren. Ben je buurtbewoner of een maatschappelijke organisatie in Bijlmer Oost en wil je wat voor de buurt organiseren zoals een kinderkookworkshop, repaircafe of iets anders leuk…Er is veel mogelijk! Neem voor buurt en maatschappelijk gebruik mail naar info@lolabuitenpost.nl

Wil je een feestje organiseren, verjaardag vieren, eigen bioscoopje spelen met of een presentatie houden, mail dan naar info@restaurantelixer.nl

Zoek je eenmalig een ruimte of wil je deel uitmaken van de community?

Neem contact op
Locatie overzicht